Home > Overzichtskaart > Toeristische attracties > Bouwwerk, Verdedigingswerk Tsarenleger in Osowiec

Deelkaart:
Om een ander deelgebied te selecteren kunt u gebruik maken van de kleine overzichtskaart of de navigatie knopjes.

 

 

Bouwwerk, Verdedigingswerk Tsarenleger in Osowiec:
In Osowiec ligt een beroemd verdedigingswerk van het oude Tsarenleger. Het verdedigingswerk is gebouwd tussen 1873 tot 1892 en maakte optimaal gebruik van de omliggende moerasgebieden.
Het moeras in het brede Biebrzadal vormde een natuurlijke verdedigingslinie. Bij Osowiec lag de zwakke plek omdat hier het dal smal was. Daarom werd hier het verdedigingswerk gebouwd.
De basis van het geheel bestaat uit 4 vestingen die gelegen zijn op de makkelijk over te steken plekken. Het was in die tijd het meest moderne verdedigingswerk van Europa. Voor de Eerste Wereldoorlog is het complex gemoderniseerd. Pas in 1915 is het, na herhaaldelijke aanvallen, verlaten en vernietigd. In 1953 werd het een basis van het Poolse leger. Op dit moment is er in een van de gebouwen een historisch museum.
In de maand juli vindt er in de buurt een tweeweekse ontmoeting voor kunstenaars plaats. De kunstenaars brengen ieder in eigen stijl de Biebzramoerassen (Biebrza Nationaal Park) in beeld. De gemaakte werken worden terplekke tentoongesteld.

 


  Kampeeradressen   Gebieden   Steden en dorpen   Toeristisch interessant

Fotoalbum: (2 foto's beschikbaar in het hele album)

1 - foto155.jpg   
Foto: Gemeente Goniadz

0 - foto154.jpg   
Foto: Gemeente Goniadz

(Klik op een foto om door het hele album te bladeren)
(c) Kampereninpolen.nl